Ik lijst hier enkele boeken op die ik zelf heb gelezen en waar ik echt iets aan heb gehad.  Ik bezorg je ook een eventuele aankoop link om het je makkelijk te maken, niet omdat ik hier iets aan zou verdienen.

Altijd moe en chronische pijn?

Dr Kris Van Kerckhoven

Als adviserend geneesheer bij een onafhankelijk ziekenfonds ziet dr. Kris Van Kerckhoven wekelijks tientallen mensen met 'onverklaarbare' klachten. Ze voelen zich uitgeput, dolgedraaid, slapen slecht, hebben schouder-, nek- of rugpijn, verterings-, concentratie- of geheugenproblemen. Sommigen hebben de diagnose CVS, burn-out of fibromyalgie gekregen en hebben al een heel parcours van scans, echo's, bloedonderzoek enzovoort doorlopen.
Resultaat: nul.
Na jarenlange observaties kwam Kris Van Kerckhoven tot een ontstellend eenvoudige conclusie: 'Je lichaam spreekt tot jou in klachten. Als je erin slaagt de onderliggende boodschap te lezen en er vervolgens ook naar te handelen is er geen reden waarom je lichaam niet van taal zou veranderen.' Met andere woorden: jezelf genezen van deze 'chronische ziekten' is mogelijk.
Dit boek is een boeiende wetenschappelijke - maar voor een groot publiek heel begrijpelijke! - zoektocht naar de wortels van allerlei uitputtingsziekten: van een chronisch overprikkelde hpa-as (hypothalamus-hypofyse-bijnier-as), met ziekten en depressie als gevolg, tot de oplossing in de vorm van emotional pacing: je leert de jarenlang onderdrukte intuïtieve signalen van je lichaam opnieuw herkennen, en de wortels van het probleem aanpakken.
De vernieuwende benadering van dr. Kris VAN KERCKHOVEN werd voor een breed publiek in heldere taal gegoten door auteur en journalist Hans WILLEMSE.

Boek Altijd moe en chronische pijn.jpg
helen van je innerlijke kind_opt.jpg

Het helen van je innerlijke kind

Susanne Hühn

Ieder van ons heeft een innerlijk kind in zich. Het blijft je hele leven bij je en onthoudt pijnlijke ervaringen die je je niet meer bewust herinnert. Als je angsten, verslavingen of vermijdingsstrategieën ontwikkelt, hangt dat meestal nauw samen met het gekwetste innerlijke kind. Maar hoe kun je met dat kind in contact komen en het geven wat het nodig heeft?
De ervaren therapeute Susanne Hühn laat zien hoe je je kinderlijke deel kunt leren kennen en begrijpen, en hoe je daardoor bewuster en krachtiger kunt leven. Ze beschrijft de verschillende vormen van emotionele pijn en geeft talrijke oefeningen waarmee je je innerlijke kind liefdevol en met aandacht kunt helen, zodat het zijn fantasie en zijn levensvreugde in je tot uiting kan laten komen.

The saboteur within

Matt Hudson

[...] 'Change is a threat to the unconscious mind; not because it doesn't want what's best for you, but because it thinks it already knows what's best for you.'


5% van je gedachten zijn bewust, 95% van je gedachten zijn onbewust en daar zit een saboteur bij die je leven controleert. Hij kan je gedachten in fysieke ongemakken vertalen. In dit werkboek vind je acht manieren om te ontdekken waar je blokkeert of waar je in dingen gelooft die niet kloppen met de werkelijkheid, maar evengoed hoe je soms met informatie omgaat (het opzetten van een filter waardoor je informatie wist of vervormt of generaliseert). De oefeningen per hoofdstuk dwingen je na te denken over dingen zoals waar komen deze extra kilootjes vandaan?, wat levert roken me op?, wat brengt deze ziekte me, bang zijn om voor publiek te spreken? Je kan de oefeningen alleen doen, maar samen met iemand anders levert je net dat extraatje op dat je kan zien hoe jij denkt en hoe je gezien wordt (reken maar dat er verschil in zit!). Het is ook een boek waarbij je kan pauzeren om de oefeningen te doen en later terug te keren. In het boek zitten heel veel voorbeelden, maar ook een lijst van angsten (spreken voor grote groepen, bang voor succes, bang om te falen, bang om afgewezen te worden, bang om niet aardig te worden gevonden, bang om te verliezen, bang om controle te verliezen, bang om te scheiden, bang om kwetsbaar te zijn) en vooral hoe het op te lossen.

Het is een engelstalig boek, maar vlot en makkelijk te begrijpen.

Met dit boek kan je leven een drastische wending nemen. Zeker lezen!

saboteur_opt.jpg
Werkboek hsp_opt.jpg

Het werkboek voor hoog-sensitieve personen

Elaine N. Aron

Heb je een sterke verbeeldingskracht en droom je veel? Ben je volgens anderen verlegen, 'overgevoelig' en snel van streek? Raak je snel overweldigd door gezelschap, drukte of werk? Dan is er een goede kans dat een je hoogsensitief persoon bent. Elaine N. Aron, zelf HSP, combineerde wetenschappelijk onderzoek met haar ervaringen als therapeut en schreef verschillende boeken over dit onderwerp. Dit praktische werkboek bevat oefeningen en adviezen voor zowel individuele HSP's als werkgroepen. Het leert je onder meer:


* je specifieke sensitiviteit te identificeren

* je verleden in een positief daglicht te stellen

* je dromen te interpreteren in relatie tot je sensitiviteit

* om te gaan met een teveel aan prikkelingen door ontspannings-, adem- en visualisatietechnieken

Alles is uitvogelbaar

(Everything is figureoutable)

Marie Forleo

Marie Forleo zorgt dat je stopt met uitstellen en helpt je je dromen achterna te gaan

Voor iedereen die wil stoppen met uitstellen en aan de slag wil gaan.

De miljoenen fans van Marie Forleo halen hun hart op: het langverwachte boek is eindelijk hier. Alles is uitvogelbaar geeft lezers de moed om, ondanks hun angsten, hun dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Het geloof in ons eigen kunnen staat daarbij centraal.
Alles is uitvogelbaar maakt korte metten met disfunctionele overtuigingen en belemmerend gedrag.
Forleo neemt je stap voor stap mee in de achtbaan van creativiteit, verandering en vooruitgang. Dit meesterwerk helpt je boven alles jouw innerlijke kracht aan te boren.

Marie forleo_opt.jpg

De Sofrologie methode

Breng lichaam en geest in balans!

Florence Parot

Eenvoudige technieken voor een relaxter, gelukkiger en gezonder leven. 

Ben je op zoek naar meer grip op je leven? Verlang je regelmatig naar extra energie, een scherpere focus, minder stress en angst, meer zelfvertrouwen of een betere nachtrust?  Of wil je je goed voorbereiden op uitdagende situaties, zoals een sportprestatie of sollicitatiegesprek?  Maak kennis met het nieuwe mindfulness: sofrologie.

Deze methode voor stressmanagement en zelfontwikkeling maakt net als mindfulness gebruik van meditatie en bodyscans, maar daarnaast ook van fysieke oefeningen en geleide visualisaties - geïnspireerd op oosterse filosofieën en westerse ontspanningstechnieken.  In De sofrologiemethode vind je stapsgewijze oefeningen en praktische tips en tools om dichter bij jezelf te komen.  Sofrologie is dé methode voor een heldere geest in een ontspannen lichaam

2020_11_22 12_18 Office Lens.jpg