Zoeken

Voel jij je ook onzeker?

Zelfs vóór corona ons leven op z'n kop zette waren we al heel wat zekerheden verloren door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. Waar je woont, welke job je doet, wie je beste vrienden zijn, met wie je de rest van je leven zal doorbrengen,...Niets staat nog vast in onze super snel veranderende maatschappij. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, doordat we zo overrompeld worden met keuzes maken elke dag zijn we soms de richting kwijt en daarmee een stukje van onszelf


Als er dan iets extreem op je pad komt zoals een pandemie ben je misschien geneigd om je leven nóg meer in vraag te stellen, zeker als je meer tijd hebt om hierover na te denken


Maar is dat dan slecht? Is dat iets om bang van te zijn?

▷Ik ben er van overtuigd dat het net een goede zaak is om in tijden van onzekerheid jezelf eens onder de loep te nemen en bij te sturen waar nodig of gewenst


Als alles om je heen veranderlijk is en je het gevoel hebt dat je weinig houvast hebt en het leven je onzeker maakt is de beste remedie hiervoor net gaan stilstaan bij jezelf en eens een balans opmaken van waar je mee bezig bent/nood aan hebt 😉


Jammer genoeg zijn periodes waarin je die onzekerheid ervaart vaak een trigger voor angst waardoor we net 'in het oude' willen blijven zitten omdat dit je een gevoel van 'veiligheid' geeft. Maar is het ook écht veilig? Of doet je eigen brein je dit geloven omdat het je wil beschermen tegen wat nieuw is, tegen wat het niet kent? Maar wie zegt dat iets nieuw, iets anders niet beter kan zijn?


Kan jij eerlijk zeggen dat je absoluut en helemaal exact terug wil naar je 'oude leven'? Naar voor je 'ziek' was? Naar voor Corona? Was het allemaal zo fantastisch? Of kan je nu toegeven dat er best heel wat stress was in je leven, verplichtingen, 'moetens' waar je liever niet terug naartoe wil?Je krijgt nl nu door Corona de kans om je leven opnieuw in te vullen! Om te ontsnappen aan de ratrace of de stress in je leven.

Het begint met toegeven dat je wankel staat. Met toegeven dat je misschien niet de beste keuzes maakte, dat je het anders wil doen. Want je mag wankel zijn, je mag fouten maken, je mag terugkomen op eerdere beslissingen. laat je aub niets anders wijsmaken! ;-)

Het helpt als je niet bang bent om toe te geven dat je bang bent, dat je wankel staat. Want laat ons even heel eerlijk zijn...we zijn allemaal wel eens bang!! Echt...allemaal!! Zelfs de grootsten der aarde, de bekendste, de invloedrijksten...allemaal zijn ze wel eens bang. Alleen laten ze hun angst hun leven niet bepalen, maar gaan ze actief op zoek naar wie hen daarbij kan helpen of wat ze moeten bijsturen om het beter te doen.


De vragen die je jezelf kan stellen op zo'n moment zijn de volgende: (neem je journal er meteen bij en noteer je antwoorden)

❏ Waar is het me eigenlijk om te doen in mijn leven?

❏ Wat is mijn doel in mijn leven? Wat wil ik graag bereiken/verwezenlijken?

❏ Wat moet ik doen om daar te geraken? Welke stapjes moet ik daarvoor zetten?

❏ Wie wil ik zijn? Hoe wil ik overkomen op mensen? Waar voel ik me goed bij? Bij wat voor mensen voel ik me goed?

❏ Welke veranderingen/aanpassingen moet ik doorvoeren om meer volgens mijn gevoel te leven? Van wie moet ik misschien wat meer afstand nemen? Wat type mensen wil ik meer aantrekken?

❏ Wie ben ik?


Het antwoord op deze vragen (die niet op 1,2,3 zullen komen hé, dit vraagt tijd en ruimte) zal je een gevoel van standvastigheid geven, een grondhouding als het ware die je meer zelfvertrouwen zal geven omdat je duidelijker weet/voelt wat je nodig hebt, wie je wil zijn.

Deze houding/dit gevoel is iets wat blijft eens je het gevonden hebt omdat het je 'core' is, je ziel, je binnenste, wie jij echt bent. Het brengt je tot rust en doet je minder twijfelen. Het geeft je de ruimte om beter te ademen en te vertrouwen omdat je wéét!. Vanuit dat beter weten wie, wat, waar, waarom kan je makkelijker ontdekken hoe je kan bijdragen aan de wereld, aan je eigen geluk. Het gaat erom dat je je eigen verlangens ontdekt en ernaar leert te leven. Leven naar je innerlijke zelf, je innerlijke geluk. Al de rest vloeit daar namelijk uit voort!


Als je beter weet wie je bent, wie je wil zijn is het ook makkelijker om te ontdekken waar je goed in bent, wat je interesses zijn, je talenten, en maak je dus ook betere keuzes voor jezelf.


In mijn nieuwe online groep coaching traject "VAN PIJN NAAR PIJNVRIJ" ga ik hier op dieper op in met praktische oefeningen om dichter bij jezelf te komen, achtergrond informatie om beter te begrijpen waarom je jezelf niet goed kent of blijft wegcijferen en waarom jij pijn hebt, last van stress of een gebrek aan energie. Want het is allemaal geconnecteerd. Na jaren onderzoek en vanuit eigen ondervinding en ervaring en door hier al enkele jaren mee te werken met mijn klanten is het heel duidelijk: weet je niet goed wie je bent? Maak je onbewust niet de juiste keuzes voor jou? Dan ben je vatbaarder voor allerlei pijnprikkels en fysieke en mentale problemen. Gelukkig is er dus wel degelijk een oplossing voor handen 😊


Leven vanuit je diepste waarden. Leven vanuit je integriteit. Leven vanuit WIE JIJ BENT!


Ben jij klaar om hiermee aan de slag te gaan? (ook al ben je er mss nog heel erg bang voor!) Voel jij aan dat dit misschien wel is wat je echt nodig hebt? Wil je leren hoe ik uit mijn fibromyalgie en cvs geraakte en gewoon alles doe wat ik graag doe en leef vanuit mijn noden/waarden met respect voor anderen?


Vraag dan gerust een gratis kennismakingsgesprek aan met mij en dan bekijken we of dit traject jouw sleutel tot heling/genezing/succes kan zijn.


https://webshop.healthinez.be/boek-een-sessie/

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven